Tisztítsuk meg a Csallóköz vizeit!

« Vissza
 

Tisztítsuk meg a Csallóköz vizeit!

Találkozó : 2021. április 17. – 8:30 Kisudvarnoki faluház parkolója.

Kesztyűt, zsákot biztosítunk. Kérjük figyeljen az egészségügyi előírások betartására !

A Green Kukkonia kezdeményezés keretén belül 2020-ban a Tőkési-ág Kistérség, a Dunamenti Ligeterdők Tájvédelmi Körzet segítségével és a Dunavit Tájvédő Társulat, valamint az FCC Enviroment közreműködésével megtisztítottuk a Tőkési- ág egy szakaszát. Az tisztítást idén is folytatjuk, hiszen úgy gondoljuk, az élet nem állhat meg és ebben a nehéz időszakban is tennünk kell a környezetünk védelméért. A Kistérséggel, a helyi településekkel, a környezetvédőkkel és Dunavittel újra összefogva folytatjuk a regionális szemétszedést a Tőkési-ág, az Öreg és az Új Tőkési kanális partján, a sikabonyi kanális partján, valamint a pódafai és várkonyi kanálisok mentén. A kezdeményezésbe bekapcsolódik a DAC 1904 és a MOL Akadémia, valamint a Sikabonyi polgári társulás, az YBS DAC Fanklub és az FCC Environment.

A tisztításban és annak irányításában a Dunamenti Ligeterdők Tájvédelmi Körzet munkatársai segítenek: kijelölik a szakaszokat, irányítják a tisztítás menetét.

Az önkéntesek jelentkezhetnek az egyes településeken. A dunaszerdahelyi tisztítás résztvevőinek jelentkezését a kukkonia@kukkonia.sk mail címre várjuk.

A szemétszedés időpontjai:

április 10., 8:00 (Nyárasd)

április 17., 8:30 (Dunaszerdahely, Dunatőkés, Pozsonyeperjes, Felsővámos, Csallóközkürt, Vásárút, Pódafa, Nyékvárkony, Patonyrét, Kisudvarnok).

április 24., (Komárom)

Találkozó helyszínei:

Pozsonyeperjes – községháza, dunatőkési Móló

Dunatőkés – dunatőkési Móló

Felsővámos – Tőkési-ág hídja

Vásárút – focipálya bejárata

Csallóközkürt – Kürti sziget hídja

Dunaszerdahely – Gardentown, cukrászda

Kisudvarnok – faluház

Pódafa – községháza

Nyékvárkony – községháza

Patonyrét – focipálya bejárata

Nyárasd - községháza

 

Az idei tisztítást az Ekopolis – Zelené oázy támogatta.