Szennyvízhálózat kiépítése - Sport utca, Kertalja utca (Diófa sor kereszteződéséig)

« Vissza
 

Tisztelt lakosok!

Jövő héten, azaz 2020. június 15-én elkezdődik az egész falut érintő szennyvízhálózat kiépítése. Először a Sport utcán és a Kertalja utcán kezdődnek meg az építési munkálatok.

A tervek úgy lettek kidolgozva, hogy úgy a fővezeték, mint az utca másik oldalára átvezető lekötések, lehetőség szerint mindenhol a zöld sávba kerüljenek elhelyezésre. A hálózat egy zárt, kis átmérőjű csöveket tartalmazó vákuumos rendszer, amely minden egyes családi ház előtt vákuumszeleppel ellátott műanyag gyűjtő aknában végződik mely nem igényel elektromos ellátást. Ezt a vákuumvezetékben lévő vákuum működteti és a gyűjtőaknába folyó szennyvíz szintemelkedése aktiválja. Ez a gyűjtőakna a kerítés és az út közötti zöld sávban kerül elhelyezésre. Erre a gyűjtőaknára kell majd az egyes családi házakat rákötni. Szakmai szempontból a legelőnyösebb az volna, ha a gyűjtőaknára rögtön rákerülne egy olyan hosszúságú csődarab, ami áthaladva a kerítés alatt a kerítésen túl, a kiskertben illetve az udvarban végződne. Erre a csatlakozóra ezután bármikor ráköthető az otthoni szennyvízhálózat. Ezt a rákötést már minden háztartás maga oldja saját költségére. Az utcán a zöld övezetben történő földmunkáknál valószínűleg az eddig ápolt zöld övezet, virágok és bokrok sérülni fognak, egy része eltávolításra kerül. Az esetleges útban levő növényeket a vezeték kitűzése után fogjuk tudni pontosan felmérni, s a továbbiak minden háztulajdonossal meg lesznek beszélve. Az autóbejárók, járdák alatt a kivitelező cég arra törekszik, hogy ezek alatt átfúrással tudja a csővezetéket átvezetni, s ne kelljen feltörni. Törekedni fognak arra, hogy minden az eredeti állapotba kerüljön visszaállításra. Türelmet kérünk, minden lakosunktól.

Előre is köszönjük megértésüket és együttműködésüket! Kérdések esetén kérem keressék a hivatal munkatársait, személyesen vagy telefonon: 031/ 552 30 96.

A vezeték egyes szakaszainak kiépítése után a rendszer működőképessé válik, az egyes ingatlanok tulajdonosai a faluval kötnek szerződést. Erről egy későbbi levélben bővebben tájékoztatjuk Önöket.

(A gyűjtő akna kinézete és további információk a működésről megtalálhatók a mobilos Kisudvarnok aplikációban és a falu weboldalán.)