Népszámlálás 2021

« Vissza
 

Népszámlálás 2021!

 

Szlovákiában a 2021-es évben népszámlálást szerveznek, mely most első alkalommal teljesen elektronikus úton történik – otthoni számítógépen, táblagépen vagy okostelefon segítségével.

Február 15. és március 31. közötti időszakban a lakos saját maga vagy közeli hozzátartozó segítségével töltheti ki a kérdőívet. A kérdőíveket kizárólag online lehet kitölteni, mégpedig a https://nepszamlalas.sk/  , illetve a https://www.scitanie.sk/  honlapon. Az internet világában kevésbé járatos családtagoknak és barátoknak, ha kérik mindenképp segítsünk!

Azok számára, akik ezt saját maguk ill,  családtagjaik segítségével nem tudják megoldani március 31-ig, azok részére  április 1-től október 31-ig asszisztált segítséget nyújtunk. Az asszisztált segítségnek két módja lesz: a településünkön létesített úgynevezett kapcsolati ponton, ( községi hivatalban) lehet jelentkezni, illetve külön kérésre a népszámlálási asszisztens az otthonokba is kiérkezik, hogy személyes segítséget nyújtson.

Mindenkit kérünk, hogy lehetősége szerint minél hamarabb töltse ki a nyomtatványt, mivel az önmegszámolás törvényből eredő kötelességünk.

Fontos információk:

  • A bejelentkezésnél a személyi szám (rodné číslo) megadásával tudnak továbblépni a kérdőívhez.
  • Az utónév megadásánál a keresztnevet kérjük beírni,
  • A település illetve utcanév esetében a szlovák megnevezéseket kell használni,
  • Amennyiben nem az állandó lakhelyén tartózkodnak, akkor a tartózkodási helyük pontos címét kell beírni, szintén a szlovák megnevezést használva,
  • A foglalkozás megadásánál szintén a szlovák megnevezést, illetve kérjük beírni.

További hasznos információk megtalálhatók a:   https://nepszamlalas.sk/   oldalon