Koronavírus - Részleges kijárási tilalom 2020. április 8-tól

« Vissza
 

A kormány hétfői ülésén jóváhagyták a kijárási tilalomról szóló intézkedést. A korlátozás április 8-án éjfélkor lép hatályba, és április 13-án, éjfél előtt egy perccel ér véget.

Az új korlátozások bevezetése egyben a szükségállapot kiterjesztését is jelenti. Eddig ugyanis a rendkívüli jogrend csak az egészségügyben volt hatályban, most azonban kiterjesztették azt, így korlátozzák a személyek szabad mozgáshoz való jogát.

A kormány hétfői döntése alapján április 8. és 13. között korlátozzák az emberek szabad mozgását. 

  • Csak bevásárolni, dolgozni, orvoshoz, esetleg temetésre, illetve a természetbe lehet kimenni. Ez utóbbira azonban csak járáson belül van lehetőség. A kijárási korlátozások hétfő 23.59-ig lesznek érvényben.

A szigorú intézkedéseket kormány azzal indokolta, szeretnék elejét venni, hogy a húsvéti ünnepek alatt az emberek útra keljenek és meglátogassák családtagjaikat. Ezzel pedig jelentősen növeljék a koronavírus-fertőzés terjedésének veszélyét.

A korlátozások idején a természetbe ki lehet ugyan menni, de csak az adott járáson belül lehet mozogni.

Továbbá az érvényben lévő eddigi intézkedések :

  • Az otthonunkon kívül mindenhol viselni kell a szájmaszkot.
  • Azok a nyugdíjasok, akik igénylik a szükséges élelmiszerek, gyógyszerek illetve drogériai termékek házhozszállítását kérem jelezzék a 031/5523096 telefonszámon vagy az obecmaledvorniky@post.sk email címen reggel 8:00 és délután 15:00 óra közt. Az áru másnap lesz kikézbesítve,  helyszíni kifizetés mellett.
  • Nyomatékosan kérjük a lakosságot, hogy tartózkodjanak mindenféle közösségi és csoportos programoktól, összejövetelektől, maximálisan tartsák be a higiéniai előírásokat, ezzel is hozzájárulva a járvány terjedésének megakadályozásához.

 

A Kisudvarnoki Községi Hivatal épülete 2020. 03.13-tól (péntek), 13:30 órától - 2020.04.17-ig (péntek) 16:00 óráig a nyilvánosság számára zárva tart.

Kérjük ügyfeleinket, hogy a hivatal felé a kommunikáció más formáját használják - elektronikusan, telefonon vagy postai úton.

Telefon kapcsolat: 031/552 30 96

E-mail: obecmaledvorniky@slovanet.sk, obecmaledvorniky@post.sk

 

Figyeljünk magunkra ! Figyeljünk egymásra!

Tudatosítanunk kell, hogy a vírus egyetlen ellenszere jelenleg csak, a fegyelem !