Adóbevallás

« Vissza
 

A kisudvarnoki Községi hivatal felhívja az ingatlan tulajdonosok figyelmét, hogy akik 2020-ban ingatlant adtak el, vagy ingatlan birtokába jutottak, azoknak 2021. január 31–ig ingatlanadó-bevallást kell leadni. Ez a kötelezettség mindenkire vonatkozik, aki 2020-ben ingatlant adott el vagy ingatlanhoz jutott (vétel, örökség, ajándékozás stb.), vagy pedig építkezést az előírásoknak megfelelően befejezett (kolaudált), ill. megkapta a jogerős építkezési engedélyt.

Minden ilyen jellegű változást január végéig kell bejelenteni a Községi hivatalban, és a hivatal ez alapján veti ki a 2021-re az ingatlanadót. A Községi hivatal arra kéri az érintetteket, hogy január végéig szíveskedjenek leadni az ingatlanadó-bevallást. Aki ezt elmulasztja, a törvény értelmében bírság megfizetésére kötelezhető. Az ingatlanadó- bavalláshoz szükséges nyomtatványok a mellékletben is megtalálhatóak.

Fontos bejelenteni a lakcímváltozást !!!

Felhívjuk a figyelmet egy további fontos kötelezettségre is. Annak is bejelentési kötelezettsége van, aki 2020-ban lakcímet változtatott, hogy a hivatal kézbesíttethesse az ingatlanadó és a szemétdíj kivetésére vonatkozó idei határozatokat.

A lakcímváltozás bejelentésével megelőzhető sok végrehajtás (exekúció). Ha az adófizető ezt elmulasztja, akkor a Községi hivatal az ingatlanadó-bevallásban feltüntetett, tehát a már nem aktuális címre postázza az adó kivetésére vonatkozó határozatokat. Ezt az elköltözött adóköteles személy az esetek többségében nem tudja átvenni. A törvény értelmében ha 14 napig nem veszi át a postán elhelyezett ajánlott levelet, a küldemény kézbesítettnek minősül. Ha az adóbefizetés elmarad, a hivatal elindítja a végrehajtást, ami viszont az adóköteles személy szempontjából jelentős többletköltséggel jár. Ezután a Községi hivatal már nem tudja figyelembe venni az utólagos reklamációkat, hogy nem tudták átvenni a küldeményt.

Ezért fontos lakcímváltozás esetén az új címet feltétlenül előzetesen bejelenteni a községi hivatalban.

Bővebb információk: a 031/ 552 30 96 telefonszámon vagy az obecmaledvorniky@post.sk e-mail címen.

Az ingatlan- adóbevalás leadható mailben az obecmaledvorniky@post.sk, vagy postán az Obecný úrad Malé Dvorníky , Dunajskostredská ulica 153/1, 929 01 Malé Dvorníky címen is !

Ing. Zoltán Marczell – polgármester

 

FájlnévMéretPublikálás dátuma
5.29 MB
128.02 KB
260.47 KB