2020/21-es tanévnyitó az alapiskolában - 2020. szeptember 2., 9:00

« Vissza
 

Tisztelt Szülők!

Az alábbiakban néhány fontos információt osztunk meg Önökkel az induló tanévvel kapcsolatban, az Oktatásügyi Minisztérium által jóváhagyott, „A nevelés és oktatás szervezése és feltételei az alapiskolákban a 2020/21-es tanévben” c. útmutató alapján:

-        A 2020/21- es tanév kezdetén a vírusfertőzés megelőzésére vonatkozó szabályok részben hasonlóak, mint az előző tanév végén.

-        Az iskolába járás kötelező minden tanuló számára.

-        Országos szintű iskolabezárás egyelőre nem lesz. Az egyes osztályokban esetlegesen előforduló fertőzésszámok alapján lehet dönteni az osztály, esetleg az iskola bezárásáról (a minisztériumi útmutatók alapján, a zöld, a sárga és piros besorolás szerint)

-        Az iskolába érkezés első napján, a tanuló leadja a szülő által aláírt, a gyermeke fertőzésmentességét bizonyító becsületbeli nyilatkozatot. Ha bármilyen oknál fogva három napnál többet hiányzik a tanuló, a nyilatkozatot újra ki kell tölteni. A nyilatkozatokat a belépéskor megkapják az iskolában, csak alá kell írni.

-        A szülő a diákot csak az iskola bejáratáig kísérheti, az iskola épületébe nem léphet be. Kivételt képeznek az elsős tanulók szülei az első két hétben (2020.szept.18-ig). Egyszerre azonban csak az egyik szülő (törvényes képviselő) kísérheti be a tanulót. Ha a szülő a napköziből szeretné elvinni a gyermekét, becsenget, és a nevelőnő a diákot kiengedi az iskola épületéből. A napközi nyitvatartása 16:30 óráig lesz.

-        A tanulónál legyen 2 db szájmaszk és minden nap egy csomag egyszer használatos zsebkendő.

-        A tanévkezdés napján reggel ellenőrizve lesz a tanulók hőmérséklete, a többi napokon nem feltétlenül lesz hőmérséklet-ellenőrzés, de az épületbe lépéskor kötelező a kézfertőtlenítés. A diákoknak a megszokott bejárat lesz kinyitva.

-        Amennyiben a gyermeknél COVID-19-re utaló tünetek vagy beigazolódott fertőzés merül fel, a szülő azonnal köteles ezt jelenteni az osztályfőnöknek és az iskola igazgatójának.

-        Amennyiben tanulónál a nap folyamán az iskolában mutatkoznak a COVID-19 tünetei, a szülő azonnal értesítve lesz, és a tanuló a szülő érkezéséig el lesz különítve.

-        Ki lesz alakítva egy külön helyiség, „karantén szoba” a fertőzésgyanús diákok vagy alkalmazottak elkülönítésére.

-        Egyelőre, 2020. szept. 14-ig az alsó tagozatos diákok számára az iskola épületében kötelező, az osztályokban azonban nem kötelező a szájmaszk viselése (csak javasolt).  A tanulók az iskolába 7:00 órától lesznek beengedve.

-        Egyelőre, 2020. szept. 18-ig a tornatermek használata tilos. Jó idő esetén a tornaórák az iskola sportpályáján, udvarán lesznek megtartva.

-        Az étkezés az 1., 2., és 3. évfolyam részére a saját osztályokban lesz megoldva, a 4. évfolyam részére az étteremben.

- Az udvar négy részre lesz felosztva, ahol az osztályok cserélődnek, és a fertőtlenítés folyamatos lesz.

- Fertőtlenítés az épületben rendszeresen történik, a WC – k naponta 2x lesznek fertőtlenítve, ebéd előtt és tanítás után.

-        Egyelőre, 2020. szept. 18-ig az iskolabusz nem fog járni.

-        A felsorolt intézkedéseket a járványhelyzet alakulása szerint a minisztérium felülvizsgálhatja.

………………………..…………………………………………..

2020/21-es tanévnyitó - 2020. szeptember 2.

A jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel és figyelembe véve az Oktatásügyi Minisztérium útmutatásait, a 2020/21-es tanévnyitót nem a hagyományos módon fogjuk megrendezni.

Csak az 1. évfolyam számára tartunk egy lerövidített tanévnyitót az iskolánk udvarán 9:00 órai kezdettel. A tanulókat csak egy törvényes képviselője kísérheti el! Rossz idő esetén a tanévnyitó a tornateremben lesz megtartva. Az iskola épületében is csak az egyik szülő (törvényes képviselő) lehet jelen, és kötelező a szájmaszk viselete!

A többi évfolyam tanulói részére a tanévnyitó az osztályokban lesz megtartva, szülői kíséret nélkül. A gyermekért 10 órakor jöhetnek a szülők.

……………………………………………………………………….